Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Hector lämnar Sverige och flyttar till Österrike. Foto: BILDBYRÅN

Sara Hector flyttar från Åre till Österrike

Uppdaterad
Publicerad

Alpina stjärnan Sara Hector väljer nu att lämna Sverige för att flytta till Österrike. Det är främst av strategiska skäl, för att få närhet till träning och tävling som 30-åringen väljer att flytta – men även på grund av drömmen om att bo i alperna.

– Är det någon gång jag ska göra det så är det nu, säger Sara Hector till SVT Sport.

Sara Hector och hennes sambo har senaste åren byggt sitt eget hus i Duved utanför Åre men nu har Hector packat skidorna och flyttat ned till Au, en liten by i Österrike.

– Jag spenderar så klart väldigt mycket tid i alperna för det är ju i alperna vi tränar majoriteten av gångerna och vi tävlar definitivt majoriteten av tävlingarna där, säger Sara Hector.

Alla resor till och från alperna är något som tagit väldigt mycket energi enligt OS-guldmedaljören, speciellt under pandemin tog resan mellan alperna och Åre aldrig under 48 timmar.

Stora möjligheter att styra upp min träning

Hector som är van att träna mycket på egen hand är inte rädd för att bli isolerad.

– Vi har ju i princip inte tränat gemensamt någonting i Åre genom åren jag har bott här. Så jag har stora möjligheter att styra upp min träning även i Österrike och jag kommer bara bo en kvart ifrån min serviceman nu, istället för att behöva fixa skidorna själv,  så det kommer underlätta träningen, säger en skrattande Sara Hector.

Här öppnar Hector brevet till sig själv – skrev det för 20 år sedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.