Här öppnar Hector brevet till sig själv

Uppdaterad
Publicerad

Nio år gammal skrev Sara Hector ett brev till sig själv om sina framtidsdrömmar. SVT Sport fick vara med när den nyblivna OS-guldmedaljören läste brevet, och det visar sig med facit på hand att hon kunde ha varit mycket kaxigare i sina drömmar.

Efter en imponerande världscupsäsong vann Sara Hector medaljen som de flesta idrottare drömmer om: En OS-medalj av ädlaste valör.

29-åringen var snabbast av alla i backen i Peking och såg till att den första individuella mästerskapsmedaljen blev ett OS-guld.

OS i Peking 2022

ARKIV: OS-hjälten tillbaka i Sverige:

Efter urladdningen i Peking har Hector landat hemma i Duved och när SVT Sport hälsar på minns hon tillbaka på stunden då hon skrev historia.

– Det allra bästa ögonblicket var ju att korsa mållinjen. Att titta upp och förstå att jag hade vunnit. Det är en helt obeskrivlig känsla som är svår att sätta ord på, säger Sara Hector till SVT Sport.

Spoiler: Det stod det i brevet

Hector har fått ett varmt välkomnande hemma i den lilla orten som tillhör Åre kommun.

– Det kom en häst och släde hem till oss, och så åkte vi in till byn. Det är väldigt familjärt här i Duved och det är väldigt mysigt att andra gläder sig, då blir man själv väldigt glad.

Så vad stod det då i brevet som en nio år gammal  Hector skrev till sig själv för 20 år sedan?

Hon plockar fram det och läser:

”24/1 2002. När jag blir stor vill jag bo i ett stort hus och få två barn. Jag vill jobba som författare, fröken eller kanske sjuksköterska. Min fröken just nu heter Maria. Jag vill ha två små fiskar. Om jag klarar av att bli slalomproffs så blir jag väldigt glad.

Och jag vill ha en snygg karl”.

Se hela reportaget med Sara Hector i söndagens Sportspegeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet