Johan Häggström. Foto: Bildbyrån

OS-åkaren Johan Häggström petas från landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Johan Häggström körde tre OS-lopp i vintras och var nöjd med säsongen. Men till nästa säsong petas han från landslaget.

– Så klart är jag förvånad. Jag kommer inte vara med i något landslag nästa år, tråkigt nog, säger 30-åringen till Aftonbladet.

Han åker rätt ut från A-landslaget utan att fångas upp av B-landslaget.

– Jag fick förklaringen att jag inte får en plats i A-landslaget och att de kommer satsa på att föryngra Team Bauhaus (B-landslaget), förklarar Häggström.

Han har tillhört A-landslaget i tre år och var nöjd med den senaste säsongen som gav en 13:e-plats i OS-sprinten, 21:a på 15 km, vilket gav en plats i stafettlaget som slutade fyra efter att Häggström kämpat med Norges Johannes Hösflot Kläbo och Franrikes Maurice Manificat om silver och brons bakom segrande Ryssland.

Nu får han satsa på egen hand med klubblaget Piteå Elit som stöttning.

– Motivationsmässigt brinner det mer än aldrig förr, jag vill visa dem. Att verkligen göra det på mitt eget sätt och ta mig fram till mästerskap igen. Den största skillnaden blir ju ekonomisk, ersättningen från landslaget gör väldigt mycket i vardagen och det kommer ju märkas på bankkontot nu, säger Johan Häggström.

I morgon presenteras nästa säsongs landslagstrupper.

Därför har Frida Karlsson inte sett OS-loppen i efterhand (23 april):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.