Sara Hector ligger långt efter första åket. Foto: TT

Sara Hector missade det andra åket

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector missade det andra åket i storslalomen i Killington. Blev i stället Estelle Alphand som slutade på tolfte plats.

Efter första åket ledde italienskan Marta Bassino på tiden 49.05.

23 hundradelar efter henne låg Petra Vlhova och Michelle Gisin som var 29 hundradelar efter Bassino. Hemmaåkaren Mikaela Shiffrin, som vunnit totala världscupen tre år i rad, låg inför andra åket på en femte plats. Hon var 41 hundradelar bakom Marta Bassino.

Långt efter

Sara Hector var långt ifrån toppen då hon lvar 2, 24 sekunder efter Bassino. Med tiden 51, 29 slutade hon åå 32:a plats. Det betydde att hon missade det andra åket. Bästa svenska var i stället Estelle Alphand som med tiden 50, 60 åkte in på en 17:e plats i de första åket.

Magdalena Fjällström och Ylva Stålnacke slutade på 46:e respektive 49:e plats.

17-åriga talangen Alice Robinson – som besegrade Mikaela Shiffrin i premiären – var tillbaka efter sin knäskada. Men det blev ingen lyckad tävling i Killington för Robinson som körde ur i det första åket.

Tog flera placeringar

Marta Bassino höll ut i det andra åket och vann med 26 hundradelar före Fedrica Brignone och 29 hundradelar före Mikaela Shiffrin.

Estelle Alphand åkte upp till en tolfte plats med 1. 62 sekunder efter Marta Bassino.

ARKIV: Ingemar Stenmarks fina möte med sin idol (24 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.