Paris Dominik från Italien vann herrarnas störtlopp i Kitzbühel. Foto: Nyhetsbyrån TT

Italiensk seger i herrarnas störtlopp

Uppdaterad
Publicerad

Ett vasst lopp av Dominik Paris gav italiensk seger i herrarnas störtlopp i Kitzbühel. För svensk del överskuggades tävlingen av Alexander Kölls otäcka krasch.

– Det var extremt tufft, säger

Alexander Köll var enda svensk till start, men fick ett olyckligt felskär i traversen och kraschade. Köll fick snabbt hjälp av funktionärer på plats och har fraktats iväg i en helikopter för vidare vård.

Vann störtloppet gjorde italienaren Dominik Paris, som verkar toppa formen lagom till stundande VM i Åre. Paris vann världscupen senast i Bormio innan årsskiftet, då etta både i störtlopp och super-G. Tvåa blev schweizaren Beat Feuz, 20 hundradelar efter Paris i mål.

– Det var extremt tufft i dag, säger Feuz till SVT Sport.

Inget segerlopp från hemmahoppen

Flera österrikiska hemmahopp, bland annat Hannes Reichelt och Matthias Meyer, gick ut tidigt i startfältet men lyckades inte fullt ut bemästra den branta backen i Hahnenkamm. Men då slog Otmar Striedinger till med ett snabbt åk och blev bäste österrikare på en tredjeplats, 37 hundradelar efter Paris.

Störtloppet skulle egentligen köras på lördag, men flyttades till fredagen på grund av ett stundande oväder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.