Hörnblad borta resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Hörnblad kraschade ordentligt i dagens super-G i Cortina d'Ampezzo och fördes till sjukhus.

Nu står det klart att Hörnblad skadat vänster knä och blir borta resten av säsongen.

Hörnblad blev liggandes i backen, hon kunde sätta sig upp men transporterades ner för backen med pulka.

Hon fördes till sjukhus i Milano och efter läkarundersökningar konstaterades att hon har skadat knät och blir borta resten av säsongen.

– Undersökningarna visade att främre korsbandet, inre sidoledbandet och inre menisken är skadade, säger landslagsläkare Jakob Swanberg.

Reser hem direkt

Lisa Hörnblad kommer att resa hem till Sverige redan under söndagskvällen för att träffa en knäspecialist under morgondagen.

– Hon kommer att flyga hem nu och träffar en knäspecialist på Sophiahemmet imorgon för vidare klinisk undersökning och planering kring operation. Knäskadan är så pass allvarlig att Lisa blir borta resten av säsongen, säger Swanberg.

Hörnblad har en tidigare historik av knäskador då hon skadade sig 2019 och blev borta i två säsonger. Hon gjorde comeback denna säsong, men är nu borta igen.

– Hon var ledsen men samlad och redan fokuserad på planen framåt när jag pratade med henne, säger Jakob Swanberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.