Svenske Kristoffer Jakobsen har pallkänning i Adelboden. Foto: Bildbyrån.

Jakobsens pallchans i rök efter flera missar

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen hade slagläge och kunde ta sin första pallplats i karriären.

Han låg femma efter första åket, men flera missar kostade svensken mycket tid och han slutade på en 16:e plats i Adelbodens slalom.

Det skiljde 14 hundradelar för Kristoffer Jakobsen upp till pallen efter första åket och en första pallplats i karriären fanns inom räckhåll.

Han imponerade till en början i schweiziska Adelboden och visade bestämdhet hela vägen.

– Han står så säkert på skidorna. Det var inte någon gång som jag satte i halsen vilket jag brukar göra när Kristoffer åker, sa SVT:s expert Pernilla Wiberg efter första åket.

– Och vi vet alla att han kan åka ännu bättre, fortsatte hon.

Men i andra åket inledde han med en liten miss direkt efter starten för att sedan följa upp det med en ytterligare liten missräkning. Trots det låg han etta vid första mellantiden med en hundradel.

Sedan kom dock en större miss, en sladd som såg ut att bli en uråkning vid en av portarna. Han kunde fortsätta men där rasade han i resultatlistan.

”Kostade många placeringar”

– Tyvärr fick han den stora missen i slutet vid branten som kostade många placeringar, säger SVT:s alpina expert Tobias Hellman.

Det blev en 16:e plats för Jakobsen. Österrikaren Marco Schwarz segrade före tysken Linus Strasser och britten Dace Ryding.

Den svenske 26-åringen har som bäst varit sexa i världscupen tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.