Jessica Lindell Vikarby Foto: Bildbyrån

Jessica Lindell Vikarby lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Karriären är över för Jessica Lindell Vikarby. 31-åringen har bestämt sig för att lägga skidorna på hyllan. ”Jag är stolt över det jag har presterat”, säger hon.

Lindell Vikarby gav beskedet i ett pressemeddelande på tisdagsförmiddagen:      

  – Jag känner att jag nått mina mål, dels med VM-medaljen i vintras och säsongen innan där jag var tvåa i storslalomcupen, det är bra tajming att säga hej då till sporten som aktiv, säger hon, och fortsätter:                                  

– Det har varit en fantastisk resa och jag är stol över det jag har presterat både i backen och utanför. Jag kommer att sakna själva tävlingsmomentet och att få resa runt i världen med min andra familj. Jag vill passa på att tacka alla som stöttat och supportat mig under årens lopp – familj, vänner, supportar och sponsorer.

”Ska återhämta kroppen”

Vad hon ska göra framöver är oklart:

– Nu ska jag ta mig tid att återhämta kroppen och få riktig semester samt tänka igenom vad jag ska ta mig an för nya utmaningar och spännande uppdrag i framtiden, säger hon.

Lindell Vikarby, som gjorde världscupdebut 2002 har ett VM-brons i storslalom från i vintras som främsta merit. Hon tog även hem två världscuptävlingar, en i storslalom och en i Super-G.

– Självklart kommer vi sakna Jessica i vårt lag, vi önskar henne all lycka till med vad utmaningar hon tar för sig, säger sportchefen Anders Sundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.