Aleksander Aamodt Kilde leder världscupen – men nu återstår endast två tävlingar i storslalom och slalom. Foto: Bildbyrån

Dagens super-G i Kvitfjell inställt

Uppdaterad
Publicerad

I dag skulle herrarna köra super-G i Kvitfjell, Norge. Först flyttade arrangörerna starten längre ner i backen, men nu väljer man att ställa in tävlingen helt meddelar Fis.

Först meddelade arrangörerna att man på grund av dimma och regn behövde flytta ner starten i backen. En knapp timme senare meddelar Fis att super-G-tävlingarna i norska Kvitfjell ställs in helt på grund av rådande väderlek.

– Vi hade ganska bra förhållandet i morse, sen började det regna. Dimma på övre delen och blöt snö gör det farligt att starta, säger MarKus Wallner, tävlingschef.

Det innebär att det inte kommer vara några mer farttävlingar för herrar den här världscupsäsongen.

För norrmannen och fartspecialisten Aleksander Aamodt Kilde, som i går tog över världscupledningen från Alexis Pinturault, betyder det att han får försöka försvara sin ledning i de slalom- och storslalomtävlingar som är kvar att köra.

Det fortsatta tävlingsprogrammet lär skapa en fördel för teknikåkaren Alexis Pinturault, som ligger på andra plats i storslalomcupen och på sjätte plats i slalomcupen. 

SVT:s expert Pernilla Wiberg har hållit Kilde som favorit att vinna den totala världscupen.

– Han hade två farttävlingar den här helgen. Nu blir det bara en. Kilde hade verkligen behövt utöka den här ledningen inför den sista helgen som är två teknikgrenar. Som alla vet är Pinturault är jätteduktig i slalom och storslalom. Nu har nog vågskålen gått över på den franska sidan, säger hon i Vinterstudion.

Kilde tvåa i störtloppet – upp i topp i VC-totalen (7 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer