Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här dyker Arnold Schwarzenegger upp. Foto: Viaplay

Kilde laddade om efter akrobatnumret – vann i Kitzbühel

Uppdaterad
Publicerad

Aleksander Aamodt Kilde kom tillbaka efter gårdagens akrobatnummer och vann det klassiska störtloppet Hahnenkammrennen i ett snöigt och dimmigt Kitzbühel. 

– Det var en tuff dag igår. Och dagen innan dess slog jag i handen. Men det jag gjorde i dag väger upp det, ler Kilde för NRK i målfållan.

Kilde skrek ut sin glädje i målfållan efter det imponerande åket, där han behärskade gårdagerns svårigheter på skrå i slutet av banan. I torsdags bröt norrmannen ett långfinger på träning så det var en rejäl tröskel för Kilde att passera som tog sig i mål som 16:e i går.

Det var den andra norska vinsten i Kitzbühels störtlopp. Lasse Kjus vann 2015 men då hade starten flyttats ner på grund av dåligt väder.

– Att han stod på benen i går var ett konststycke utan dess like, jag har aldrig sett något liknande, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

Odermatt tvingas vila

Marco Odermatt, som leder världscupen, drog på sig en knäskada i gårdagens lopp och tvingas vila en tid framöver. Det är oklart om VM i franska Courchevel som inleds redan 6 februari är i fara.

I målfållan fick skådisen och ex-politikern Arnold Schwarzenegger stor uppmärksamhet. Noterbart är att Lindsey Vonn också befann sig i Kitzbühel samtidigt som den amerikanska lagkamraten Mikaela Shiffrin jagade damrekordet, delas nu mellan Vonn och Shiffrin, över alpina världscupsegrar i Cortina d'Ampezzo.

En twist är att Kilde som poserade med Schwarzenegger och Vonn efteråt är pojkvän till Shiffrin.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.