Felix Monsén, Alexander Köll och norske servicemannen Tor Schjevje. Foto: BILDBYRÅN/Privat

Snodde serviceman från Norge – när Sveriges fick corona

Uppdaterad
Publicerad

De svenska fartåkarnas serviceman drabbades av corona och sattes i karantän.

Lösningen? En norrman som blivit ledig efter att Lucas Braathen skadat knäet.

– Det har fungerat jättebra, vi förstår nästan allt han säger, säger Felix Monsén till SVT Sport och skrattar.

Med bara dagar kvar till årets höjdpunkt för fartåkarna drabbades Alexander Köll och Felix Monséns serviceman av corona.

Slovenen Ziga Rosina, som normalt ser till att svenskarna har rätt material under fötterna, sattes i karantän utanför Innsbruck och det stod klart att han skulle missa störtloppet i Kitzbühel.

Istället tog Sverige in Lucas Braathens serviceman, som blivit ledig efter att norrmannen fått säsongen förstörd efter att ha kraschat otäckt i Adelbodens storslalom. Både norrmannen Tor Schjevje och Sveriges Rosina jobbar för samma skidmärke.

– Riktigt schysst att de kunde ordna en ny med så kort varsel, säger Monsén.

Nu väntar det fruktade störtloppet i Kitzbühel för ”Speed Swedes”, som de kallar sig. Fredag och lördag sänder SVT från Hahnenkammrennen i Österrike.

– Det ska bli riktigt häftigt. Det här har jag längtat efter, säger Alexander Köll som har österrikiska rötter på pappas sida.

Fredagens tävling drar igång 11.25 i SVT och Play.

SVT träffade ”Speed Swedes” i Kitzbühel tidigare i veckan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.