Jakobsens nya succé – på pallen efter superdrama

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen såg ut att missa pallen med en ynka hundradel.

Då körde fransmannen Clement Noel ur i backens allra sista port – en miss som innebar att svensken knep sin andra raka pallplats i slalomvärldscupen.

– Det är helt otroligt. Vilken start på säsongen. Det hade man aldrig kunnat vänta sig att det skulle gå så här pass bra, säger Jakobsen till SVT Sport.

Kristoffer Jakobsen har fått en smakstart på säsongen.

I världscuppremiären i Val d'Isère slog han till med en andraplats.

Det följde han upp med en tredjeplats i italienska Madonna di Campiglio under onsdagskvällen efter stort drama.

28-åringen låg på en tredjeplats inför det andra åket, 70 hundradelar bakom ledande fransmannen Clement Noel.

Svensken följde upp med ett starkt andraåk men körde i mål en ynka hundradel efter Alexis Pinturault.

Efter att norrmannen Sebastian Foss Solevåg tog över förstaplatsen såg det ut som att Jakobsen skulle missa pallen när bara fransmannen Clement Noel återstod.

Fransmannen ledde stort men i slutskedet av åket tappade han balansen och missade sista porten. Missen innebar att svensken trots allt fick kliva upp på pallen.

– Jag hade börjat packa ihop och ge mig iväg från målområdet. Lite besviken över att vara en hundradel ifrån men hyfsat nöjd med en fjärdeplats. Det kom oväntat och det är tråkigt för honom såklart. Jag lider med honom men samtidigt kul för mig att plocka en till pallplats, säger Jakobsen till SVT Sport.

”Det är helt otroligt”

Tredjeplatsen var svenskens andra raka pallplats i världscupen, hans två första i karriären.

– Det är helt otroligt. Vilken start på säsongen. Det hade man aldrig kunnat vänta sig att det skulle gå så här pass bra.

Han är också delad ledare i totala slalomvärldscupen tillsammans med Foss Solevåg.

– Det är svårt att börja bättre. Nu fick jag också ledarvästen, delad etta i slalomcupen. Det talar för sig själv att vara delad bäst i världen, det hade inte kunnat bli bättre än så.

Höjer du målsättningen för säsongen nu efter starten?

– Det är svårt att inte göra det. När man har fått smaka på podiet så är det där man vill vara. Det är helt fantastiskt att vara på podiet och en känsla man vill komma åt varenda helg om det skulle vara möjligt.

KLIPP: Jakobsens succé – på pallen i världscupen (12 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.