Mattias Rönngren. Foto: TT

Rönngren vidare till åttondelsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen åkte ut, William Hansson slogs ut direkt, och det enda hoppet för en svensk åttondelsfinal-plats låg i händerna av Mattias Rönngrens lopp.  Och visst höll hans tid.

Mattias Rönngren åkte i det sjunde heatet och hamnade med sin tid på 32.68 på en femte plats. Han hade sedan en lång väntetid framför sig. Det var inte självklart att tiden skulle hålla och genom kvalets gång tappade han några platser, men lyckades ändå knipa den åttonde och sista platsen inför finalen.

– Han har gjort sin överlägset bästa insats i världscupen. Det vore förstås jättekul med en VM-final, säger SVT:s kommentator Johan Ejeborg.

Jakobsen åkte ur

Kristoffer Jakobsen gjorde sin VM-premiär och åkte i det nionde heatet. Han hade en kanon start och var väldigt snabbt ut ur starthuset, men åkte dessvärre ur när han började dra ifrån.

– Så går det som det brukar göra för Jakobsen. En lovande start hjälper inte när man inte kan fullfölja, säger Ejeborg.

Hur tuff är banan?

Den är inte alls tuff, men man måste åka fort, och så händer såna här grejer, säger Jakobsen till SVT sport.

Vad känner du om starten?

– Jag har inte tränat storslalom. Jag är här och försöker för att jag har haft okej tider i parallell tidigare. Men jag har inte lagt något fokus på att bli bra på det, säger han.

William Hansson som även han åkte i dagens kval, slogs ut direkt efter sitt lopp då hans tid inte höll. 

I eftermiddagens åttondelsfinal har Sverige två representanter, Therese Alphand som gick vidare tidigare på förmiddagen i damernas kval, och nu Mattias Rönngren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.