Foto: Bildbyrån

Kristoffersen överlägsen – Myhrer tia

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Henrik Kristoffersen har verkligen hittat slalomformen. Han vann tävlingen i Madonna di Campiglio i överlägsen stil och tog sin andra raka världscupseger i disciplinen. André Myhrer blev bästa svensk på en tiondeplats.

Henrik Kristoffersen ledde med 1.03 efter det första åket och vann till slut med hela 1.25. Marcel Hirscher slutade tvåa, precis som i slalompremiären. Österrikaren var väldigt nära att träffas av en drönarkamera under sitt andraåket men undkom precis. Trea blev Marco Schwarz från Österrike som körde upp sig från en 17:e plats.

André Myhrer och Mattias Hargin hade pallkänning efter det första åket men fick problem i det andra. Hargin körde ur efter ungefär tio sekunders åkning och Myhrer tappade rejält med tid efter flera misstag och slutade tia. Han var nästan två och en halv sekund efter Kristoffersen.

Axel Bäck och Jens Byggmark slutade på 18:e respektive 19:e plats. Anton Lahdenperä körde ur i andra åket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.