Den bländande storslalom- och slalomåkaren Henrik Kristoffersen har haft och har flera djupgående konflikter med sitt eget förbund. Foto: TT.

Kristoffersen bryter med landslaget

Publicerad

Den nyblivne världsmästaren i storslalom, Henrik Kristoffersen, bryter med norska landslaget och kommer att träna för sig själv säsongen ut.

Kristoffersen, som haft långvariga konflikter med landslaget, vill inte kommentera vem som tog initiativet till det fortsatta upplägget.

– Jag kan faktiskt inte svara på det. Jag försöker att koncentrera mig på sporten, säger Kristoffersen till NRK efter parallellen i ett regnigt Stockholm.

Det norska landslaget tonar ner betydelsen av beslutet.

– Vi gör en del justeringar i träningsupplägget. Henrik kommer att träna för sig själv och det handlar bara om åtta till tio dagar, säger den alpine sportchefen Claus J Ryste.

Landslagstränaren avgick efter konflikt

Bara ett par veckor före VM i Åre hoppade landslagstränaren Stefan Kornberger av efter en konflikt med Kristoffersen.

– Det var en utmaning att kommunicera med Kristoffersen, sade Kronberger, som haft tjänsten i tre år, i samband med konflikten.

Kristoffersen koncentrerar sig nu på debuten i super-G i Bansko, Bulgarien, på lördag.

– Det är ovant och kommer att bli tufft, funderar Kristoffersen.

Strax efter världscupavslutningen om en månad kommer Kristoffersen att möta norska skidförbundet i Oslo tingsrätt. Kristoffersen har stämt förbundet på 15 miljoner kronor eftersom han inte fått använda sin huvudsponsor på hjälmen.

Under delar av 2017 var Kristoffersen avstängd av förbundet efter att ha brutit mot regelverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer