Lara Gut-Beharmi är på väg mot den totala världscupsegern efter dagens vinst i super-G i norska Kvitfjell. Foto: Alessandro Trovati

Lara Gut-Behrami på väg mot totala världscupsegern: ”Trodde inte jag skulle tävla vid 32 års ålder”

Uppdaterad
Publicerad

Lara Gut-Behrami vann super-G:n i norska Kvitfjell och drygade ut ledningen i den totala världscupen.

– Jag trodde aldrig att jag skulle tävla vid 32 års ålder, säger schweiziskan till Fis i Viaplays sändning

Det återstår sju tävlingar i världscupen och Gut-Behrami leder med 305 poäng före skadade Mikaela Shiffrin som planerar att göra comeback i Åres slalom och storslalom nästa helg.

Gut-Behrami vann den totala världscupen 2016 och trodde inte att den här möjligheten skulle öppna sig på karriärens höst.

– Det är så häftigt och jag är så glad över det. Jag trodde aldrig att jag skulle tävla vid 32 års ålder och det känns härligt, säger Gut-Behrami efter säsongens åttonde vinst – den 45:e totalt.

Även i morgon kommer ett super-G att köras i den norska olympiabacken.

”Känslan består inte i tusen år”

– Jag ser fram emot de närmaste tävlingarna och att förhoppningsvis åka bra. Jag försöker att njuta mer av vad jag gör nu eftersom jag vet att det inte kommer att bli tusen lopp till. Jag försöker att behålla den härliga känslan av att köra fort på det viset som jag gör. Jag vet att den här känslan inte kommer att bestå i tusen år.

Hemmapubliken gav 31-åriga Ragnhild Mowinckel, slutade tolva men fick en blomsterbukett, extra mycket stöd i sitt näst sista lopp på norsk mark innan hon lägger skidorna på hyllan efter säsongen.

– Jag ska revanschera mig i morgon, lovar norskan för NRK.

Lisa Hörnblad var på väg mot ett kanonåk och låg från startnummer 45 sjua efter halva loppet innan hon åkte ur i den slagiga backen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.