Lindsey Vonn under sitt sista VM i Åre 2019. Foto: BILDBYRÅN

Lindsey Vonn: ”Idrotten har lärt mig mycket – men inte om livet efter”

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu två år sedan som den amerikanska stjärnan Lindsey Vonn avslutade sin karriär. Men hon kämpar fortfarande med hur livet efter skidåkningen ska se ut.

– Idrotten har lärt mig mycket, men inte om livet efter, skriver hon på alpina VM i Cortinas officiella hemsida.

Lindsey Vonn tog otroliga 20 pallplatser, varav 12 vinster, i skidorten Cortina. Totalt blev det 137 pallplatser i världscupen.

Och på mästerskapets hemsida skriver hon om livet efter skidåkningen.

– Mycket har hänt i mitt liv sedan jag slutade med skidåkningen och jag försöker fortfarande lista ut vad jag gillar att göra och inte, skriver hon och fortsätter:

– Ibland känns det som om jag precis har slutat gymnasiet och att jag har obegränsat med möjligheter att välja mellan. Och trots alla framgångar jag hade på skidor så är det nu bara ett fint visitkort att visa upp.

– Det gäller att ha tålamod och ta små steg framåt. Något som är svårt för någon som gjort allting i högsta hastighet hela sitt liv.

”Härligt att få vara en del av cirkusen”

Ett av Vonns nya jobb är som alpin kommentator/expert för den amerikanska tv-kanalen NBC.

– Jag skulle såklart ha velat vara på plats på VM men det är ändå härligt att få vara en del av den alpina cirkusen för en stund. En del av något som jag egentligen aldrig lämnat och som aldrig kommer att lämna mig.

Så ser du VM-vintern i SVT

MER ALPINT: Vonn: ”Har 18 skruvar i armen – värker hela tiden”:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.