Lindsey Vonn. Foto: TT.

Lindsey Vonn kommer inte till start i Garmisch

Uppdaterad
Publicerad

Lindsey Vonn kommer inte till start i farttävlingarna i Garmisch Partenkirschen i helgen. Amerikanskan har gjort sin sista tävling på en av favoritorterna på touren. – Kommer speciellt minnas min slalomseger, skriver Vonn på Instagram.

Lindsey Vonn var märkbart berörd efter farthelgen i Cortina och meddelade att karriären är över. I veckan svängde amerikanskan, och sa att hon snart kommer vara tillbaka. Det blir dock inte under helgens farttävlingar i Garmisch Partenkirchen.

– Mitt knä är fortfarande inte redo att tävla. Jag jobbar så hårt jag bara kan för att vara tillbaka så snart som möjligt.

Vonn som vunnit 82 segrar i världscupen, flest på damsidan, har gjort sin sista tävling i den tyska skidorten.

– Jag kommer minnas allt jag gjort i Garmisch, speciellt min världscupseger i slalom.

Vonn vann en världscupslalom i Garmisch Partenkirschen 2009. En av sina totalt två VC-segrar i disciplinen. Hon har totalt tagit åtta världscupsegrar där. Förra säsongen vann hon båda farttävlingarna, helgen innan OS i Sydkorea.

– Mina djupaste ursäkter till er som planerade att komma och heja på mig, inklusive de amerikaner vid militärbasen, som varit stöttande under åren. Jag önskar också Sofia Goggia lycka till i sin comeback.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.