Tysklands Emma Aicher, som växte upp i Sundsvall, tog sig i mål som 17:e innan tävlingen bröts i förtid. Foto: Gabriele Facciotti

Lisa Hörnblad stoppades från att åka: ”Väldigt tråkig dag”

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Hörnblad var redo att ge sig ut i Kvitfjells super-G när de sju sista åkarna stoppades på grund dimma.

– De borde ha släppt på alla åkarna, säger Hörnblad till SVT Sport.

Tävlingen var kaosartad med den tunga dimman som kom och gick och gav dålig sikt i olympiabacken utanför Lillehammer.

– De stannade tävlingen säkert 20 gånger och jag följde min rutin och värmde upp tio gånger, säger Hörnblad som hade startnummer 45, där repet drogs vid nummer 42.

Hon är kritisk till att inte ha fått chansen.

– Det var inte världscupförhållanden men de borde ha släppt på alla. Jag hade en väldigt bra känsla, säger Hörnblad, sjua efter halva tävlingen i går innan hon åkte ur, som nu får avsluta säsongen eftersom det bara är världscupfinalen kvar i Saalbach och dit har hon inte kvalat in.

Brignone förbi Shiffrin i totalställningen

Det tog 2,5 timmar att få ner 30 åkare och göra tävlingen officiellt giltig.

Federica Brignone vann tävlingen före Lara Gut-Behrami, som med 80 nya poäng på världscupkontot drygade ut ledningen till Brignone som gick förbi skadade Mikaela Shiffrin som ny tvåa i totalcupen.

– Jag är glad över hur jag åkte skidor eftersom jag inte är så bra när det är mjukt underlag, säger Gut-Behrami till det internationella skidförbundet Fis. Schweiziskan är 326 poäng före Brignone med sex tävlingar kvar.

Nästa stopp för damerna är slalom och storslalom i Åre nästa helg, där Mikaela Shiffrin ska göra comeback.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.