Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Marco Odermatt säkra tolfte raka segern i storslalom. Foto: TT/Bildbyrån

Marco Odermatt tog tolfte raka segern i storslalom – närmar sig Ingemar Stenmarks rekord: ”Känner mig nervös”

Uppdaterad
Publicerad

Marco Odermatt vann storslalomen i Aspen, Colorado, och tog sin tolfte raka seger i grenen. Han är nu bara två segrar från Ingemars Stenmarks rekord.

– Jag känner mig nervös inför det rekordet, säger Odermatt.

Det såg ut som om sviten skulle spricka när schweizaren gjorde ett stort misstag och höll på att köra ur i början av andra åket.

– Jag var medveten om att missen kom i branten och pressade på mig själv: ”Kom igen, det är fortfarande möjligt”. Jag trodde inte att det skulle räcka men andra delen av banan var perfekt, säger Odermatt till det internationella skidförbundet, Fis.

– Det är fantastiskt att det fungerar varje gång, jag vet inte varför, funderar Odermatt som gick förbi Annemarie Moser-Prölls elva raka segrar i störtlopp på 1970-talet.

”Vill verkligen slå rekordet”

Schweizaren har nu bara Ingemar Stenmark före sig. Svensken tog 14 raka segrar i storslalom 1978-80.

– Jag känner mig nervös nu för tiden eftersom jag verkligen vill slå det här rekordet. Då räcker det inte bara med bra skidåkning, jag måste verkligen vinna. Om man är så nära så vill man det ännu mer men det är så svårt i varje lopp, säger Odermatt.

Det finns två storslalomtävlingar kvar på den närmast fulländade säsongen för Odermatt som redan säkrat den totala världscupen för tredje året i rad.

William Hansson, 22, nådde för första gången i karriären ett andra åk och fick med sig världscuppoäng efter att ha blivit 26:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.