Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marco Odermatt har varit bäst i den alpina världscupen denna vinter. Foto: Wolfgan Grebien/Gepa Pictures/Bildbyrån

Marco Odermatt vann totala världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Vinst i storslalomen i Kranjska Gora.

Då var även segern i den totala världscupen klar för schweizaren Marco Odermatt.

Tekniskt sett blev titeln klar redan i torsdags då Aleksander Aamodt Kilde inte ställde upp i helgens lopp i Slovenien. Men när Odermatt sedan gled ner som segrare i lördagens storslalom blev han officiellt total världscupmästare, för andra året i rad.

– Det är en ny perfekt dag för mig. Det var varmt och inte helt lätt att köra, men jag är väldigt glad över att vinna, säger Marco Odermatt i Viaplays sändning.

Pinturault tvåa

Det var Odermatts tredje raka seger. Han vann framför Alexis Pinturault och Henrik Kristofferssen, som var 23 respektive 37 hundradelar långsammare.

Mattias Rönngren var ensam svensk och slutade på 28:e plats. Han tappade fyra placeringar i det andra åket och var till slut 4,31 sekunder långsammare än Odermatt.

Kan slå poängrekord

Imorgon väntar ännu en storslalomstävling i Kranjska Gora. Då kan Odermatt även säkra storslalomcupen, jagad av Henrik Kristoffersen.

25-årige Odermatt har en chans att slå det totala poängrekordet för en herråkare under en säsong. Hermann Maier har rekordet med 2000 poäng och Odermatt har just nu 1,726, vilket ger honom en chans att slå rekordet i världscupfinalen i Andorra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.