Marco Odermatt kunde fira de dubbla segrarna och att knät håller i Cortina. Foto: TT

Odermatt efter minicomebacken: ”Allt fungerar”

Uppdaterad
Publicerad

Förra fredagen vred Marco Odermatt till knät och en oro spreds inför VM som inleds nästa vecka. Med hjälp av sitt sjukgymnastteam fick man ordning på skadan och schweizaren vann dubbla super-G i Cortina i helgen.

– Allt fungerar, säger den lättade schweizaren.

Det var i Kitzbühels första störtlopp förra fredagen som Odermatt hamnade snett, vred till knät, och tog sig i mål på 54:e plats. Omedelbart kom farhågor om en meniskskada och att VM som inleds 6 februari i Courchevel, Frankrike, skulle vara i fara.

Dock kunde Odermatt, vann totala världscupen i fjol och leder årets överlägset trots skadeavbrottet, komma tillbaka till de dubbla super-G-loppen i Cortina d'Ampezzo i helgen och vinna bägge två.

”Två viktiga lopp i minicomebacken”

– Det var speciellt, två viktiga lopp i den här minicomebacken och att få göra det före VM. Nu vet jag att allt fungerar, säger Odermatt, som givetvis drygade ut ledningen i totalen och super-G-cupen, enligt AP.

Största hotet i världscupen, norrmannen Aleksander Aamodt Kilde, var tvåa i lördags men en av 21 åkare som inte tog sig i mål i det svåra loppet under söndagen. Ingen svensk deltog.

OS kommer att köras i samma backe 2026.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.