Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Victor Muffat-Jeandet kraschade otäckt i lördagens storslalom. Foto: Bildbyrån/Viaplay

Herrarnas storslalom avbruten efter otäck krasch

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas storslalom i schweiziska Adelboden avbröts efter en otäck krasch.

Fransmannen Victor Muffat-Jeandet slog i en port med sitt högerknä och landade på bakhuvudet i den hårda isen.

– Det såg otäckt ut, det gjorde det, säger Viaplays kommentator.

Victor Muffat-Jeandet låg på en sjundeplats efter det första åket och var på väg mot en bra placering när olyckan var framme. Fransmannen gick för snävt mot en port, slog i den med sitt högra knä och föll handlöst.

– Det är en stenhård krasch av Muffat-Jeandet, han slog i pisten hårt där med huvudet och sedan vidare ut i fångstnätet, säger Viaplays kommentator och får medhåll av sin kollega:

– Vi får hoppas att det inte går allt för illa, men det såg otäckt ut, det gjorde det. Vi vet hur hårda de här pisterna är, det är som att jämföra med att slå i ett stengolv eller asfalt.

Lämnade i helikopter

Loppet avbröts omgående samtidigt som sjukvårdspersonalen började göra sitt jobb med Muffat-Jeandet.

Drygt tio minuter senare fördes fransmannen från backen på en bår för vidare vård samtidigt som personal återställde fångsnätet. Muffat-Jeandet ska ha skadat ådragit sig en hjärnskakning och fått flera skärsår i handen, enligt L'Équipe. Han lämnade senare i backen i helikopter.

När tävlingen väl återupptogs visade det sig att schweizaren Marco Odermatt hade bäst ordning på nerverna. 25-åringen låg precis på gränsen och kunde till slut vinna med 73 hundradelars marginal inför en jublande hemmapublik.

Norrmannen Henrik Kristoffersen slutade tvåa och Odermatts landsman Loic Meillard körde in på en tredjeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.