Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Swenn Larsson på pallen i världscupen – ny seger för Mikaela Shiffrin Foto: Bildbyrån

Swenn Larsson på pallen i Zagreb – Shiffrin vinnare igen

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn Larsson blev trea i Zagrebs slalom i elljus. Vann gjorde Mikaela Shiffrin som tog sin 81:a seger i världscupen – den 51:a i slalom. 

– Det känns bra, väldigt kul och jag är väldigt nöjd med att ha fått med mig en tredjeplats. Herregud jag är så nöjd och skönt att vara tillbaka, säger Swenn Larsson till SVT Sport.

Vid den sista mellantiden var svenskan 0,44 före ledande Petra Vlhova men en grov miss på slutet gjorde att hon tappade andraplatsen utan att glida av pallen. Åt Shiffrin hade det inte gått att göra något även med ett felfritt åk.

– Jag var lite illa ute, blev lite missar i andra åket men det var inte lätt och jag höll ihop det, säger Swenn Larsson.

Shiffrins femte seger i rad

Shiffrin vann med förkrossande 0,76. Trots att Shiffrin gick ut sist och fick åka i de sämsta förhållandena var hon fyra i andra åket. Shiffrin är nu bara en seger efter Lindsey Vonns damrekord på 82 segrar i världscupen. Ingemar Stenmarks totalrekord inom alpint lyder på 86.

– Jag är glad, väldigt glad. Det var så kul att åka i dag och jag hade min bästa åkning i bägge åken. Jag tog de risker som behövdes, säger Shiffrin i Viaplays sändning efter femte världscupsegern, alla grenar, i rad.

Swenn Larsson var strålande glad när hon klev upp på pallen efter sitt tionde podium.

Övriga två svenskor i andra åket körde ur

Wendy Holdener var sexa efter det första åket och kom ner med 0,98 ledning efter att väldigt bra åk i de svåra förhållandena där hon bemästrade den uppkörda banan med gropar, vallar och spår och slutade fyra. Petra Vlhova knäckte den tiden med 0,62 efter ett stabilt åk. Slovakiskan var trea efter det första åket.

Hanna Aronsson Elfman var sjua efter det första åket men körde ur i andra. Det gjorde även Moa Boström Mussener, som var 27:a efter det första åket. Sju åkare körde ur.

Sara Hector körde ur tidigt i det första åket efter en grov miss, som kostade tre sekunder, redan till den första mellantiden.

Här tar det slut innan det hinner börja för tjeckiskan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.