Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För första gången kan Marta Bassino jubla åt en störtloppsvinst. Foto: Alessandro della Valle

Marta Bassino tog första segern i störtlopp: ”Det är fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

När hemmafansen väntade på den andra raka segern för Lara Gut-Behrami passade Marta Bassino på att ta sin första seger i störtlopp, detta i Crans-Montana.

– Det är fantastiskt att ta den första vinsten i störtlopp. Det är väldigt känslosamt, säger Bassino.

Storslalomspecialisten Bassino, med startnummer 3, förvånade alla genom att vinna med 0,54 före italienska lagkamraten Federica Brignone. När Brignone, från nummer 13, åkte i mål som tvåa jublade hon åt Bassino i ledarstolen.

Den skygga Bassino sprack upp i ett stort leende efter att ha spräckt en barriär. Hennes tidigare sex vinster i världscupen har alla kommit i storslalom.

– Det är fantastiskt. Jag vet att jag åker skidor bra och försökte åka som en störtloppsåkare på de flacka partierna, säger Bassino som har en andraplats i störtlopp i världscupen från Bansko för fyra år sedan, enligt Fis hemsida.

Gut-Behrami tog över ledningen i störtloppscupen

Det var lite avslaget bland fansen när favoriten Lara Gut-Behrami åkte i mål över sekunden efter Bassino och till slut slutade trea och fick 60 poäng till i världscupen. Hon drygade ut ytterligare till skadade Mikaela Shiffrin och är nu 165 poäng före totalt. Gut-Behrami tog även över ledningen i störloppscupen från skadade Sofia Goggia.

– Jag är glad över att ha fått till en stabil åkning, vilket inte är lätt. Min energinivå är ganska låg så jag måste försöka hitta något och ladda om inför super-G:n i morgon, säger Gut-Behrami.

Bassino hade kunde dra nytta av sitt låga startnummer när snön blev allt långsammare. Målet var tillbaka vid målfållan efter att ha varit högre upp i backen i går.

Lisa Hörnblad var 34:a – 26 hundradelar från att ta världscuppoäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.