Matts Olsson lägger av: ”Hungern har försvunnit”

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olsson lägger ned karriären.

Den svenske storslalomspecialisten har tappat motivationen.

– Hungern har försvunnit, säger han.

Ett VM-brons i lag, en världscupseger i parallellstorslalom och ytterligare tre pallplatser i världscupen.

31-årige Matts Olsson har haft en lång och framgångsrik karriär. Men nu är den över. Han har bestämt sig för att sluta åka.

– Jag är ganska bekväm med beslutet att avsluta, så det känns spännande, säger han SVT Sport.

Varför har du tagit det beslutet?

– Redan förra året hade jag de tankarna. Men sen blev det så att jag tänkte att det skulle vara spännande att åka ett år lite mer avslappnat och se vad som kunde hände, men jag har känt – redan från väldigt tidigt – att hungern har försvunnit och motivationen för att göra det som krävs för att uppnå resultat som man vill ha finns inte där längre.

– Så härifrån och framåt tror jag att det bara skulle bli en negativ sprial.

Oklar framtid

Det slutgiltiga beslutet tog han nu när vinterns säsong tog slut, men han har länge känt vartåt det barkat.

– Jag har väl vetat läget väldigt länge, egentligen ända från första racet, tyvärr. Så det har väl inte gjort säsongen lättare.

Vad som händer nu vet han inte. Inte ens den närmaste tiden.

– Det är en bra fråga. Det är ju lite speciella tider nu också... Men när jag kan släppa det här hoppas jag att jag kan frigöra mina tankar lite och bli kreativ. Så jag hoppas att jag, den första tiden, kan känna mig för och testa på lite olika och hitta min väg och se vad jag kan passa som. Så förhoppningsvis blir det bra till slut, men jag har inga stora planer just nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.