Matts Olsson körde ur i Garmisch-Partenkirchen. Foto: SVT Sport

Matts Olsson körde ur direkt i storslalom

Uppdaterad
Publicerad

För tre år sedan tog Matts Olsson sin första pallplats.

Han gjorde det i Garmisch-Partenkirchen.

I dag tog det slut redan efter tio sekunder.

– Ett stort fiasko, säger han.

Matts Olsson har det fortsatt tungt.

Trots att dagens tävling gick i tyska Garmisch-Partenkirchen, där han 2017 tog sin första pallplats i världscupen i just den tyska staden, så gick det ännu tyngre än det gjort de flesta andra tävlingarna denna vinter.

”Är ett fiasko”

Redan efter 10,1 sekunder var hans tävling över, efter att han kört ur.

– Det är ett fiasko. Stort fiasko. Jag kan nästan bara skratta åt det. Jag startade med några riktigt dåliga svängar, sedan ramlar jag bara. Det är inte så mycket att analysera. En väldigt tråkig dag, säger Olsson till SVT Sport.

– Man hinner knappt starta innan all luft går ur. Det är speciellt.

”Lite stolpe ut”

SVT Sports expert Pernilla Wiberg var även hon besviken.

– Det går lite stolpe ut nu för det svenska herrlaget generellt, konstaterar hon, och berättar att hon anser att Olsson borde ändra på sitt upplägg:

– Jag hade gärna sett att han får åka fler tävlingar. Eftersom han bara har en disciplin så borde han köra mer tävlingar. Kanske lite Fis-tävlingar och Europacupen? Så får han komma hem och känna hur det är att vinna tävlingar och inte bli besviken som han blir nu. Det är viktigt med självförtroende, det är a och o, och det känns som att Matts inte har det just nu.

”Är för gammal”

Olsson själv är dock inte sugen på några tävlingar utanför världscupen.

– Jag är för gammal för det. Går det på världscup så går det, och går det inte så är jag färdig. Jag kommer inte göra några mer ansträningar än att förbereda mig för racen, säger han.

Elva som bäst

Matts Olsson har fortfarande inte tagit en enda topp 10-placering i år. Hans bästa tävling hittills är en elfteplats från Adelboden i januari.

Loic Meillard ser ut att vinna det första åket. När de flesta starka åkarna åkt så leder han, åtta hundradelar före Henrik Kristoffersen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.