Här brister det för Shiffrin efter fjärde raka slalomguldet: ”Glädjetårar”

Publicerad

Hon hade svårt att andas utan att hosta och kräktes under dagen.
Men Mikaela Shiffrin blev ändå historisk som första alpina åkare att vinna fyra raka guld i en och samma disciplin.
– Halvvägs ner i åket var det som att luften tog slut, säger amerikansken efter slalomsegern i en känslosam intervju med SVT Sport.

Rapporter sa inför tävlingen att det var en krasslig Mikaela Shiffrin som kom till start. Under uppvärmningen sågs en hängig Shiffrin sitta i en snödriva.

Första åket såg inte lika imponerande ut som det brukar och amerikanskan, som kräktes i samband med tävlingen, låg trea inför det andra åket 15 hundradelar efter ledande Wendy Holdener.

– Jag hade många tvivel i dag. Men ibland måste man lita på att människor runt dig kommer att lyfta dig. Det gjorde de verkligen idag, säger Shiffrin till SVT Sport.

”Svårt att andas”

Men i andra åket gick hon på knock mot konkurrenterna. Anna Swenn-Larsson gick in som tvåa, 58 hundradelar bakom Shiffrin. När ledande Wendy Holdener körde ur var 23-åringens fjärde raka VM-guld i slalom ett faktum. Ingen alpin åkare har tidigare vunnit fyra raka guld i samma disciplin.

– Det är svårt att andas utan att hosta. Halvvägs ner i åket var det som att luften tog slut. Men jag försökte göra mitt bästa, säger Shiffrin.

När SVT Sports reporter David Fjäll sedan frågade vad medaljen betyder bröt stjärnan ihop.

– Det här är glädjetårar. Jag vet inte varför jag gråter. Det var en fantastisk dag.

Hela segerintervjun med Shiffrin: ”Jag hade många tvivel i dag”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer