Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här kraschar Felix Monsén i Bormio Visa alla (2)
Visa alla (2)

Monsén missar Wengen – inte återställd efter hjärnskakningen

Uppdaterad
Publicerad

Felix Monsén ådrog sig en hjärnskakning i Bormio i slutet av december. Och han dras fortfarande med problemen tre veckor senare, och missar helgens störtlopp i Wengen.
– Det är vila som gäller, säger skidförbundets Ulf Emilsson till förbundets hemsida.

Felix Monsén såg ut att kunna vara tillbaka och tävla i störtloppet i Wengen. Men trots att han mådde bra inför resan drabbades han av ett bakslag när han väl var på plats i norra Italien för att ladda upp.

– Han kände ingenting innan han reste ner till Europa. Men när han väl kom på plats kom huvudvärken och det är inte så mycket att göra. Det är vila som gäller, säger Emilsson.

Han har nu i stället rest hem till Sverige, och är i Stockholm för att vila upp sig och bli kvitt hjärnskakningen. Ersätter Monsén gör Olle Sundin, som stannar kvar i Wengen efter förra veckans Europacuptävlingar på orten.

– Olle är stabil bland de 30 främsta i fartdisciplinerna i Europacupen. Han har åkt bra här i Wengen både på träning och tävling och då får han chansen att även köra det lite längre störtloppet, säger Emilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer