Felix Monsén. Foto: Bildbyrån

Monsén: ”Surt som satan”

Uppdaterad
Publicerad

Dagens störtlopp i Kitzbühel(flyttat från Wengen) stängdes ner efter 30 åkare.

Uppe vid starten stod svenskarna Felix Monsén och Alexander Köll – som stoppades från att starta.

– Det är surt som satan. Det är tufft att stå uppe på start i 3,5 timme och sen inte få åka, säger Felix Monzén till SVT Sport.

Det blev en dramatisk störtloppstävlingen i Kitzbühel under fredagen.

Hastigheterna vid det avslutande hoppet var upp mot 150 kilometer i timmen och när vinden började dra in i byn blev det avslutande hoppet en säkerhetsrisk. 

Bland annat kraschade Urs Kryenbühl svårt i samband med sista hoppet.

Efter 30 startande, vilket krävs för att räkna tävlingen som officiell, valde arrangörerna att stoppa resterande åkare från att starta – däribland svenskarna Felix Monsén och Alexander Köll.

Tappar värdefulla poäng

De är båda besvikna efter dagens beslut.

– Vi förstår att de gör det av säkerhetskäl. De vill ju åkarnas bästa men det är trist är det gör så. Det gör att sporten bli ännu mer orättvis än vad den redan är, säger Felix Monsén.

För Monzén och Köll betyder beslutet att de tappar chansen till värdefulla världscuppoäng. Poäng som kan bli väldigt dyrbara i slutändan.

– Killar som är på pallen förtjänar resultatet men på sätt och vis vore det mer rättvist att stänga ner tävlingen. Det är synd att det blir på det här viset, säger Monsén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.