Foto: Bildbyrån

Myhrer åtta efter första åket: ”Försökte jaga på flacken”

Uppdaterad
Publicerad
André Myhrer ligger på en åttondeplats efter första slalomåket i Levi, prick en sekund efter franska slalomtalangen Clément Noël.
– Jag tycker ändå jag höll ihop det hyfsat, säger Myhrer efter premiäråket.

Precis som igår låg dimman tät i Levi när herrarna kastade sig ut för slalombacken. Lagom till André Myhrers första åk började det också snöa ymningt.

Svenska slalomveteranen såg stark ut inledningsvis men tappade tid när han kom långt ut i några svängar i branten. Men var ändå rätt nöjd efteråt.

– Jag försökte jaga på flacken. Men det var segt före, svårt att få det precis som man vill. Men jag tycker ändå jag höll ihop det hyfsat och utgångsläget inför andra åket är helt okej, säger han i SVT Sports sändning.

Franska Noël imponerade direkt

Myhrer har överraskat i Levi förut. Förra året körde 38-åringen upp sig från niondeplats till en pallplacering.

Snabbast efter första åket var Clément Noël, som slutade på delad andraplats i slalomcupen ifjol.

– Vilken känsla han har, man ser han följer med i terrängvågorna och verkligen får ner skidorna på andra sidan. Imponerande åkning, kommenterar SVT:s expert Pernilla Wiberg.

22-årige Noël har seglat fram som ett av framtidsnamnen efter alpina dominanten Marcel Hirscher som i somras valde att avsluta karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer