Myhrer slutar med storslalom

Uppdaterad
Publicerad
Den olympiske mästaren i slalom, André Myhrer, slutar med storslalom.
– Då kan jag verkligen fokusera på en sak och göra det riktigt bra i stället, säger han till Dagens Nyheter.

Myhrer säger att det känns som ett naturligt steg att sluta med storslalom där han som bäst har varit fyra i en världscuptävling.

– Jag har försökt i väldigt många år med storslalomen, tryckt på, men jag känner att jag kanske har kommit så långt i den grenen som jag kan komma, så därför vill jag någonstans trappa ner nu och koncentrera mig på slalomen, säger han.

36-åringen säger att han har haft svårt med motivationen efter OS-guldet i Pyeongchang i februari, dels för att OS var en sån urladdning, dels på grund av åldern.

– Man har gjort det här så många gånger, dragit igång en ny världscupsäsong. Och det är mycket här hemma som drar också, med barnen.

Myhrer har de senaste åren haft svåra ryggproblem. Med bara slalom, och parallellslalom, får han ett lugnare program och färre resor.

Efter säsongen, med VM på hemmaplan i Åre, tar han beslut om framtiden – fortsätta eller lägga av. Eller en nedtrappning.

– Det kommer förmodligen att komma en parallellcup nästa säsong (2019–20). Så det är också något jag kikar lite på, att kanske köra ett sådant upplägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer