André Myhrer på pallen: ”Det betyder jättemycket”

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer tog i dag säsongens första pallplats.

I slalomtävlingen i Val d'Isère slutade han tvåa efter överlägsna hemmaåkaren Alexis Pinturault.

– Mycket funkar bra just nu och jag är väldigt nöjd, säger André Myhrer till SVT Sport.

Herrarnas slalom i Val d'Isère skulle egentligen köras i går. Men på grund av kraftigt snöfall och hårda vindar fick arrangören skjuta upp världscup-tävlingen en dag.

Läs mer här: Slalomen inställd efter hård vind

I dag var vädret betydligt bättre och den som klarade det allra bäst var hemmaåkaren Alexis Pinturault.  Han vann med 1.44 före André Myhrer som slutade tvåa och på tredje plats slutade Stefano Gross.  Pallplatsen var André Myhrers 30:e i karriären och första den första för säsongen.

– Jag är sjukt nöjd. Jag kom in med en bra känsla då jag har tränat bra tidigare i veckan. Sedan var det en ganska tuff dag i går då vi förberedde oss på race, och så blev det ingenting. Både bansättningen och även underlaget gjorde det otroligt jobbigt och köra. Det var ingen riktig skön känslan, utan det var fight från start till mål, säger André Myhrer till SVT Sport.

– Jag blev förvånad då jag såg resultatet med tanke på hur det kändes. Sedan förstod man att alla hade liknande upplevelser. Mycket funkar bra just nu och jag är väldigt nöjd.

Hur mycket betyder det här inför fortsättningen?

– Det betyder jättemycket, såklart. Nu ska jag hem och ladda på med fys under veckan som kommer. Sedan blir det lite lugnare för att vara förberedd på ett tufft januari.

Överlägsen på hemmaplan

André Myhrer hade inget att göra åt Alexis Pinturault som var totalt överlägsen på hemmaplan.

– Han är väldigt noggrann och när han en bra form är han en av de allra bästa i sådana här tuffa förhållanden. Det är hans grej, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Kristoffer Jakobsen, som slog till med personbästa i slalompremiären i Levi, gjorde en ny stark prestation i Val d'Isère.

Det blev en ny topp tio-placering då Jakobsen slutade sexa, precis som i premiären.

– Det här var över alla förväntningar. Här är det tuffare och jag var lite osäker innan jag kom hit.  Jag hade ganska låg satta mål och jag hade varit nöjd med en 25:e plats. Extremt kul och det här gör mycket för rankingen och allt annat, säger Kristoffer Jakobsen till SVT Sport.

Tufft i backen – 25 åkare körde ur första åket

Se Myhrers förstaåk i Val d'Isère

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.