Foto: Bildbyrån

Norska alpinstjärnan har brutit handen – osäkert inför VM

Uppdaterad
Publicerad

Norska alpinstjärnan Kjetil Jansrud har brutit två ben i sin vänsta hand efter ett träningshopp i den (ö)kända backen ”Die Streif” i Österrike. Nu är frågan om han hinner tillbaka till VM i Åre.

Det var under tisdagens träning i österrikiska Kitzbühel som Kjetil Jansrud skadade sig i backen ”Die Streif” efter ett hopp. Han har nu opererats efter att ha brutit två ben i sin vänsta hand.

Jansrud har själv publicerat en bild på Instagram från sjukhussalen, där handen är i bandage och synbart svullen. Till bilden har han skrivit:

”Die Streif 1-0 Jansrud. Kom ihåg: Om du tappar balansen, ta inte emot dig själv genom att dra handen nedför isen. Väldigt olyckligt att bryta två ben, men jag kommer vara tillbaka på nolltid.”

Nu är frågan om den norska alpinåkaren hinner bli frisk till VM i Åre, som inleds sjätte februari.

– Kjetil är en positiv och konstruktiv kille, men det är självklart svårt att bli skadad mitt i säsongen. Han är en erfaren utövare, och det här är tyvärr en del av spelet, säger alpinchef Claus Ryste till NRK Sport.

Die Streif är en känd backe som har omnämnts som en av världens farligaste pister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.