Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Hector stöttas av norska Maria Therese Tviberg efter tunga VM-starten. Foto: BILDBYRÅN/TT

Oväntade norska stödet till Hector: ”Gillar svenskarna”

Uppdaterad
Publicerad

Med bara fyra dagar kvar av alpina VM har Sverige noll medaljer och Norge sju. Nu får Sverige och Hector stöd från den nyblivna norska världsmästaren Maria Therese Tviberg.

– Vi får hoppas att Hector kör bra i storslalomen. Jag gillar svenskarna så vi får heja på dem, säger hon till SVT Sport.

Två tävlingar med svenskt deltagande och inga medaljer i Courchevel/Meribel. Det ser inte bra ut för Sverige hittills under VM. Men för Norge går det desto bättre och under parallellstorslalomen igår slog de till med tre medaljer. Maria Therese Tviberg fick kliva allra högst upp på pallen.

– Vi får hoppas att Hector kör bra i storslalomen. Jag gillar svenskarna så vi får heja på dem. De har alla möjligheter i både storslalom och slalom, säger hon.

Om Tviberg får rätt återstår att se när storslalomen drar igång idag 09.45. Andra åket startar 13.30.

Sara Hector startar som nummer två och är en av fyra svenskor. Förutom Hector startar Estelle Alphand, Hanna Aronsson Elfman och Hilma Lövblom.

GUIDE: Här får du veta allt om alpina VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.