Startkuren i Lake Louise vid damernas världscup i super-G i söndags. Foto: Bildbyrån.

Störtlopp: 17-årings liv gick inte att rädda

Publicerad

Den tyske talangen Max Burkhart, 17, avled efter en krasch i störtloppet på den nordamerikanska NorAm-touren i Lake Louise. Burkhart brakade rätt in i säkerhetsnätet och fick behandling direkt men hans liv gick inte att rädda.

Han fördes sedan i helikopter till sjukhus i Calgary där Burkhart opererades för skador på nedre delen av kroppen men hans liv gick inte att rädda utan han dödförklarades på sjukhuset.

”Våra tankar går till Max Burkhart familj och vänner. Vi har varit i kontakt med alla berörda för att hjälpa till och stötta i denna svåra situation”, skriver det tyska alpina landslagets sportchef Wolfgang Maier i ett pressmeddelande.

Siktade på att nå tyska landslaget

Burkhart gick på skola i USA och hade som mål att nå det tyska landslaget i grenen. NorAm-touren är steget under världscupen.

Dagens race i samma backe har skjutits upp till fredagen. En undersökning har inletts för att ta reda på mer om omständigheterna kring olyckan.

För tre veckor sedan dog VM-bronsmedaljören från 2013, David Poisson, efter en krasch på träning i närliggande Nakiska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer