Bernadette Schild var på väg tillbaka efter att missat hela förra säsongen. En ny svår knäskada förstör även den här säsongen. Foto: TT

Ny svår knäskada för Bernadette Schild

Uppdaterad
Publicerad

Bernadette Schild missade hela förra säsongen efter en svår knäskada i storslalompremiären hemma i Sölden. Nu upprepar sig den tragiska historien för 30-åringen. Hon åkte på en ny svår knäskada på träning och missar resten av säsongen.

– Jag är verkligen ledsen för henne. Hon kämpade sig tillbaka, hon var sakta på väg tillbaka i form i slalom igen men tyvärr är hennes säsong över igen, säger den österrikiska damtränaren Christian Mitter till Kronen Zeitung.

Schild, lillasyster till slalomgiganten Marlies, åkte på skadan på slalomträning i Reiteralm, Österrike, rapporterar österrikiska medier. Det ska röra sig om både korsband och en meniskskada.

Hon opererades på sjukhus i Innsbruck under dagen.

Slalomspecialisten Schild har under många år varit en profil i världscupen där hon var bland de tio bästa i slalomcupen fem gånger mellan 2013 och 2019. Hon har aldrig vunnit i världscupen men varit på pallen sju gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.