Ny uråkning för Kristoffer Jakobsen

Uppdaterad
Publicerad

Slalomen i Schladming tog slut redan i första åket för Kristoffer Jakobsen som gränslade och fick ett tidigt avslut på kvällen.

Kristoffer Jakobsen, som haft en del uråkningar denna säsong, hade rejält tryck från start och lyckades parera till en början. Men till slut gränslade svensken.

– Det är en lång sväng och man måste ställa om från den lite plattare starten till att man kommer in i branten. Då är det så lätt att man svänger upp, tar lite för mycket höjd och så svänger innerskidan in, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

Men det var inte bara Jakobsen som körde ur ytterligare 26 åkare av de 71 startande åkte ur. Bland andra svensken William Hansson.

Hemmaåkaren leder

Jakobsen får en ny chans i helgen när det är slalom både lördag och söndag i Chamonix, Frankrike.

Hemmaåkaren Manuel Feller leder efter första åket. Tvåa, 0.39 bakom är norrmannen Sebastian Foss-Solevaag. Michael Matt, Österrike är trea.

Tävlingens tredje svensk, Tobias Hedström körde in som 36:a och får därmed inte köra det andra åket.

Andra åket sänds i SVT24 och SVTPlay 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.