Marco Odermatt. Foto: Bildbyrån

Odermatt tog ny seger i storslalom

Uppdaterad
Publicerad

Marco Odermatt vann överlägset i Alta Badias storslalom.

24-åringen bjöd på två fina åk och segrade framför Luca De Aliprandini.

Schweizaren Odermatt vann första åket med 18 hundradelars marginal ner till tvåan och gav sig själv ett bra utgångsläge inför avgörandet. När det var dags för det andra åket gjorde han sedan inte några misstag.

Han vann nämligen överlägset.

– Det är otroligt, jag vet inte vad jag skas säga. Jag ville verkligen göra det i dag. Jag gjorde allt jag kunde för att göra det, säger Odermatt enligt Reuters.

Odermatt var totalt 1,01 sekunder snabbare än Luca De Aliprandini som blev tvåa. Alexander Schmidt från Tyskland knep tredjeplatsen. Förstaplatsen är vinnarens andra i storslalom den här säsongen. Han blev tvåa i går.

Även Henrik Kristoffersen, som var nära pallen, stod för imponerande åk. Norrmannen blev fyra, 1,11 sekunder efter vinnande Odermatt. Efter första åket var Kristoffersen femma och avancerade alltså en placering efter andra åket.

Mattias Rönngren slog till med sitt bästa resultat i storslalom i går när han slutade på 21:a plats. Sämre gick det dock i dag. Svensken blev 39:a i första åket och tog sig därmed inte vidare till det andra.

Mer Alpint: Kraschen som grusade OS-säsongen: ”Det är panik” (19 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.