Matts Olsson. Foto: Bildbyrån

Olsson åkte upp sig i andra – dramatik kring pallen

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olsson klättrade något i det andra åket av storslalomen i Adelboden. Men den stora dramatiken bjöd pallstriden på när två italienare gick mot dubbel, men där båda till slut missade pallen. Istället blev det en ovant trång pall med fyra åkare.

I det första åket gick det inte som Matts Olsson hade hoppats på. 77 hundradelar efter ledande Luca De Aliprandini från Italien. Men inför andra hade han trots allt hopp om att få klättra från 15:e-plats.

– Jag är nöjd med avståndet, det är ganska tajt framåt. Men med åkningen var det ingen jättebra känsla, lite överraskad att jag inte var längre efter egentligen, säger Olsson till SVT Sport.

Men det skulle inte bli någon större klättring för Olsson, som fick nöja sig med en elfteplats till slut. Det blev trots allt en dramatisk avslutning på tävlingen.

Fyra åkare på pallen

För även om det såg ut som Italien kunde få till en dubbel blev det istället ingen på pallen när först Giovanni Borsotti misslyckades med åkningen, och Luca De Aliprandini sedan åkte ur. Då blev det istället ett pall där Zan Kranjec, Slovenien, fick stå högst upp. Tvåa, 29 hundradelar efter, blev kroaten Filip Zubic som tog sin första pallplats i världscupen. Tredjeplatsen fick fransmannen Victor Muffat-Jeandet och norrmannen Henrik Kristoffersen dela på, 64 hundradelar efter Kranjec.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer