Matts Olsson missade pallen i Andorra

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett starkt första åk hade Matts Olsson ett riktigt bra läge i storslalom. Men det blev ett rejält tapp i andra åket för Olsson som tappade allt och slutade på 13:e plats.

Efter sextondeplatsen på VM i Åre var Matts Olsson ute efter revansch i världscuptävlingen i Soldeu. Efter ett starkt första åk låg svensken tvåa, 63 hundradelar efter ledande Alexis Pinturault. Men i andra åket lyckades han inte alls med åket.

Olsson gav sig ut i backen med 25 hundradelar till godo. Men försprånget var borta redan vid första mellantiden och vid andra var han 64 hundradelar efter. Han gick i mål som tolva 1,82 från efter Marco Odermatt som hade ledningen.

Ledaren efter första åket Alexis Pinturault lyckade hålla sin förstaplats i tävlingen och vann 44 hundradelar före Odermatt och slovenen Zan Kranjec.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.