Olsson: ”Krävs medalj för att jag ska vara nöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olsson drog på sig en hjärnskakning i samband med världscuptävlingen i Garmisch-Partenkirchen. Nu är han återställd och redo för fredagens storslalom.

– Nu känns det bra. Jag känner mig som jag gjorde innan så det är positivt, säger Olsson.

Det fanns en oro för att Olsson inte skulle återhämta sig från hjärnskakningen lagom till VM. Men förra veckan anslöt han till landslaget och de senaste dagarna har han tränat för fullt.

–Det var inte riktigt enligt plan att dra på sig den där hjärnskakningen, det var någon kväll där jag var lite stressad och orolig. Men det släppte efter ett tag. Det funkar bra nu, tycker jag, oron har jag kommit över. Nu känns allt som vanligt, säger han.

Olsson som har en tredjeplats i storslalom som bäst den här säsongen siktar på att ta medalj på hemma-VM.

– Jag tror att medaljen ska hänga runt halsen när jag lämnar Åre för att jag ska vara nöjd med tävlingen. Mycket ska till för att det blir så men det är dumt att gå in med en annan inställning, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.