Sofia Goggia hade änglavakt i den dråpliga bilolyckan i Sestriere. Foto: TT.

OS-mästaren Goggia i dråplig bilolycka

Uppdaterad
Publicerad

Den alpina stjärnan Sofia Goggia var tvungen att styra av vägen för att undvika en olycka. Hon rasade över en slänt och blev ”parkerad” på taket av en minibuss.

”Jag utgår från att ni hört om min olycka men jag kan försäkra er om att jag är okej. Jag vet inte hur jag ska säga det här men jag lovar att jag snart är tillbaka i rätt spår igen”, skriver Goggia på Facebook till de dramatiska bilderna efter att hon kasat med bilen ett tiotal meter och fått till den osannolika ”parkeringen”.

Hon klarade sig helt utan skador.

Goggia tog OS-guld i störtslopp förra året men hade en mer strulig säsong i år. Efter att ha fallit under ett träningsåk i oktober och ådragit sig en fotskada missade hon inledningen av säsongen och kom kom långt bak i störtlopps- (sjua) och super-G-cupen (14:e) efter att inte ha fått ihop så många tävlingar.

Italienskan blev dock tvåa i super-G vid VM i Åre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.