Marco Schwarz – drabbad av coronaviruset Foto: William Ejeborg

Österrikiska stjärnan sjuk i covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Hemmahoppet Marco Schwarz missar fredagens världscuptävling i parallellstorslalom i österriska Lech/Zürs.

25-åringen har satts i karantän efter att ha testats positivt för covid-19.

– Det känns som en influensa, säger Schwarz till Kronen Zeitung.

Schwarz ska enligt uppgifter ha smittats utanför landslagsbubblan. Han ska också ha hållit sig borta från sina landslagskollegor. Några fler fall är inte rapporterade från den österrikiska truppen.

En ny tung smäll för de österrikiska herrarna som misslyckades rejält i säsongspremiären i Sölden. Bäste hemmaåkare var Stefan Brennsteiner på en blygsam 17:e plats.

Schwarz, mest känd som slalomspecialist, har jobbat hårt på att bli en bättre fartåkare med ambitioner att kunna slåss om en framtida totalcup.

Det har givetvis varit en tuff uppgift för talangen Schwarz att vara med och fylla det enorma tomrum som suveränen Marcel Hirscher lämnade efter sig.

Nu får Roland Leitinger dra ett tungt lass på fredag när den österrikiska nationen förväntar sig toppresultat på hemmaplan.

Schweizare missar

Det är sen tidigare klart att schweiziska trion Loic Meillard, Marco Odermatt och Justin Murisier missar fredagens tävling då samtliga testats positivt för covid-19.

– Ingen går säker den här vintern och återbuden kommer där inte som någon överraskning. Jag skulle inte bli förvånad om vi saknar ytterligare namn i startlistorna till tävlingarna på torsdag och fredag, säger Tobias Hellman, expertkommentator SVT Sport.

KLIPP: Anna Swenn-Larsson: ”Jag är så jävla arg” (21 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.