Frida Hansdotter. Foto: Bildbyrån

Sverige utslaget direkt i lagtävlingen – favoriten Schweiz vann

Publicerad

Sverige åkte ut direkt i lagtävlingen i världscupfinalen. Schweiz vann kvartsfinalen med 0,45 och därmed har Mattias Hargin åkt sitt sista lopp i världscupen, detta i solskenet i Soldeu, Andorra.

– Det är tufft att möta Schweiz som är bättre än oss. Det får bli lite solsemester här i stället, säger Mattias Hargin till SVT Sport.

VM-silvermedaljören Anna Swenn-Larsson var först ut och överlägsen mot den unga Aline Danioth. Rättviksåkaren vann sitt åk med 1,03.

Mattias Hargin körde sitt sista race i karriären mot Ramon Zenhäusern, som bäst behärskar att boxa ner portarna, som visade att storformen håller i sig och vann med 0,59.

– Jag gillar att trycka på riktigt hårt och så gillar jag duellen att köra mot en annan åkare, säger Zenhäusern.

Hansdotter avslutar karriären i helgen

Frida Hansdotter ställdes mot rivalen Wendy Holdener. Schweiziskan vann med 0,13 och inte heller Hansdotter fick med sig en vinnande känsla till avslutningen av karriären i helgen. Storslalom och slalom återstår.

Andre Myhrer vann mot Daniel Yule med 0,41 men nådde inte ikapp Schweiz sammanlagda tid där den snabbaste damen och den snabbaste herren i respektive lag räknades. Myhrer gjorde en enorm forcering och körde in i skyddsvallen runt kamerateamet och vurpade vådligt men utan att det blev några skador.

Schweiz vann finalen mot Norge med 0,37 (2-2). Yule säkrade segern i det sista heatet efter att han kört ifrån Sebastian Foss Solevaag som tappade ena staven.

Resultat kvartsfinal Sverige – Schweiz 42,08 – 42,53 (2-2):

Visa

Swenn-Larsson 22,10 – +1,03 Aline Danioth
Mattias Hargin + 0,59 – 20,10 Ramon Zenhäusern
Frida Hansdotter + 0,13 – 21,98 Wendy Holdener
Andre Myhrer 20,43 – + 0,41 Daniel Yule

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer