Alexis Pinturault vann parallellen i Österrike Foto: TT

Pinturault vann duell med Kristoffersen

Uppdaterad
Publicerad

Alexis Pinturault vann parallellstorslalomen i Lech/Zürs efter en duell med Henrik Kristoffersen när tävingens två mest meriterade åkare gjorde upp.

– Jag är verkligen glad över segern och den betyder mycket för mig, säger Pinturault.

Pinturault har nu vunnit i sex grenar och skrev alpin historia på herrsidan (Mikaela Shiffrin har gjort det bland damerna) men fäste ingen större betydelse vid det.

– Jag har lyckan att tillhöra en generation som kunnat tävla i så många grenar. När du säger sex så menar du både stads- och parallelltävling och det är ju egentligen samma sak, säger Pinturault i SVT:s sändning.

– Det var en väldigt snabb tävling och det gällde att fokusera på nästa åk hela tiden, säger fransmannen.  

Pinturault hade 0,16 med sig efter det första åket och det skapade spänning när fransmannen var sen i starten i andra åket. Det såg länge helt jämnt ut innan Pinturault vann med knappa 0,11, vilket var hans första vinst i en parallellstorslalom i världscupen (han har vunnit i parallellåkning tidigare, då i stadsmiljö).

Kristoffersen har aldrig vunnit i någon form av parallelltävling och var nu nära men får vänta på sin första seger. Han tangerade nu sitt bästa resultat i en parallelltävling.

De svenska deltagarna, Mattias Rönngren och Kristoffer Jakobsen, slogs ut i kvalet där de blev 23:a respektive 24:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.