Foto: Bildbyrån

Paris kritisk mot arrangörerna: ”Tycker inte att det är okej”

Uppdaterad
Publicerad

Efter många om och men blev det tävling i herrarnas störtlopp. Men super-G-vinnaren Dominik Paris är kritisk till beslutet.
– Jag vet inte om det är okej att köra störtlopp när det snöar så här, säger Paris till SVT Sport.

Länge var det osäkert om det ens skulle bli något störtlopp för herrarna i dag. VM-funktionärerna förde en febril kamp för att hinna få bort den lösa snön från backen i tid, samtidigt som vinden var ett orosmoment.

Då kom dimman och nytt snöfall.

Det gjorde att arrangörerna tog beslut om att man skulle köra från super-G-starten och korta loppet med en kilometer. Två gånger om sköts sedan starttiden upp innan tävlingen till slut kunde avgöras, trots långt ifrån optimala förutsättningar rent siktmässigt.

Super-G-vinnaren kritisk

Men efter loppet har det riktats kritik mot beslutet att tävla. En av de kritiska rösterna var super-G-vinnaren Dominik Paris.

– Man vill alltid ha ett rättvist lopp, men jag vet inte om det är okej att köra störtlopp när det snöar så här, säger han till SVT Sport.

Var det fel att köra?

– Fel vet jag inte, men jag tycker inte det är okej att köra när det snöar så här.

– Det är inte bra när man inte har en chans med snöandet, men de bestämmer och vi måste åka.

”Orättvisa förhållanden”

Även landsmannen Christof Innerhofer var upprörd efter loppet.

– Jag kan inte förstå varför vi körde i dag. Vädret kunde bara bli bättre i morgon. Jag är lite ledsen över att det viktigaste loppet för året, som bara körs vartannat år, avgörs i orättvisa förhållanden, säger han till SVT Sport.

Var det svårt att se?

– Ja det kändes som ett nattlopp. Det vart svårt att se, men det var svårt för alla, säger Innerhofer.

Till slut blev det dubbelt norskt överst på pallen genom Kjetil Jansrud och Aksel Lund Svindal som avslutade karriären med ännu en medalj. Österrikaren Vincent Kriechmayr blev trea medan Paris slutade sexa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer