Alexis Pinturault Foto: Bildbyrån

Pinturault vinnare i varmt Garmisch-Partenkirchen

Uppdaterad
Publicerad

Det var svåra förhållanden i Garmisch Partenkirchen när värmen påverkade backen. Då klev Alexis Pinturault fram i andra åket och klättrade från fjärde till förstaplats i andra åket.

– Jag var väldigt nöjd med min åkning i dag, säger vinnaren till SVT Sport.

I ett varmt Garmisch Partenkirchen blev det en tät kamp om pallplatserna i herrarnas storslalom. Efter första åket var det fem åkare inom 22 hundradelar från förstaplatsen, och det blev en rejäl kamp i andra åket om platsen högst upp på pallen.

Och det var en svår bana att bemästra när vädret inte var optimalt. Då blev det fransmannen Alexis Pinturault som klättrade från fjärde till förstaplats när han stod för andra åkets tredje bästa tid. För samtidigt stod norrmännen Henrik Kristoffersen, Leif Kristian Nestvold-Haugen och schweizaren Loic Meillard för kostsamma misstag.

Meillard, som efter första åket låg på en förstaplats, hamnade till slut på andraplatsen, 16 hundradelar efter, medan Nestvold-Haugen knep tredjeplatsen, 24 hundradelar efter.

– Det är kul att vara på pallen igen, Säger Nestvold-Haugen till SVT Sport.

Han säger även att det var svårt att åka i dag, men att det var jämna förhållanden för alla.

– Det var svårt, men jag tror att alla känner att de hade saker de kunde förbättra.

För dagens enda svensk, Matts Olsson, tog det slut redan i första åket när har åkte ur.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.