Foto: Bildbyrån

Sara Hector: ”Grämer mig lite – hade kunnat haft det”

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector var en ynka hundradel från att nå finalen i gårdagens parallellstorslalom.

Dagen efter har hon inte riktigt släppt den knappa förlusten.

– Det grämer mig lite för jag vet att jag kunde haft det, säger Sara Hector till SVT Sport.

Semifinalen mellan Sara Hector och dubbelvinnaren från slalompremiären i Levi, Petra Vlhova, blev en rysare i gårdagens parallellstorslalom i Lech/Zürs. Hector var 0,11 efter i första åket och svarade sedan för ett bra andra åk.

I mål skiljde det ynka en hundradel till Vlhovas fördel. Hector berättar att hon först trodde att hon vann semifinalen.

– Först var jag jätteglad men sedan såg jag att jag inte vunnit. Och det är klart att det känns surt att förlora med en hundradel. Jag är en tävlingsmänniska så det här grämer mig, för jag kunde ha haft det och det har jag inte riktigt släppt än, säger Sara Hector till SVT Sport.

En sekvens i slutet av det andra åket kan ha varit avgörande.

– Jag gick lite för rakt över den sista kanten. Jag skulle ha gått lite djupare, lite längre ut innan jag vände skidan. Då hade jag fått mer fart in i den sista branten. Men jag ”safe:ade” lite och det hade jag inte råd med.

”Har hög kapacitet inom mig”

Det blev till slut en fjärdeplats efter förlust mot Lara Gut-Behrami i kampen om tredjeplatsen. Hector berättar att det var svårt att ladda om efter semifinalförlusten.

– Ja, det blev lite fel i första åket och jag var inte helt fokuserad. I andra hade jag gett upp lite och det var så klart dumt, men det är bara att ta nya tag.

– Jag är väldigt nöjd med många av mina insatser i går och tar med mig min intensitet i åkningen.

Nästa tävling för Hector blir storslalom i Courchevel 12-13 december.

– Jag har en hög kapacitet inom mig om jag bara vågar låta det komma fram. Det ska jag försöka jobba på de kommande veckorna på träning och tävling.

SE MER: Hector utslagen i semin – med en hundradel

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.