Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sara Hectors andra åk i slalomen i Flachau. Foto: CHRISTIAN BRUNA

Sara Hector tog första pallplatsen i slalom

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector bröt en barriär. I kvällens elljustävling i Flachau blev hon trea och fick för första gången kliva upp på pallen i slalom.

– Ja, det jublas här. Det är helt otroligt att jag kan ta en pallplats i slalom och något jag drömt om ett tag. Att få göra det känns sjukt coolt, säger en överlycklig Hector till Radiosporten och förklarar att hon lägger ner väldigt mycket mer träningstid i storslalom.

Svenskan låg fyra efter första åket men lyckades passera Anna Swenn Larsson, slutade femma, som var trea efter det första åket.

Mikaela Shiffrin vann efter ett vasst andraåk och kunde vinna duellen med Petra Vlhova. Nu hade de med sig en jublande glad Sara Hector upp på prispallen.

Fyra svenskor tog världscuppoäng

– Vilken insats utav Hector, säger SVT:s kommentator Johan Ejeborg.

– Kolla ögonen och koncentrationen på Sara Hector, säger SVT:s expertkommentator Pernilla Wiberg.

Det blev en bra svenskdag trots att Hanna Aronsson var fem hundradelar från att få åka andra åket – 31:a i det första åket.

Estelle Alphand och Cornelia Öhlund fick med sig hyfsat med världscuppoäng.

Se Hectors andra åk i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.